PRESCHOOL SCHEDULE

MS. AMANDA'S AM CLASS 8AM-11AM

8:00-8:10 (10 Min)	Arrival-Greeting, Health Check, Wash Hands
8:10-8:30 (20 Min)	Breakfast-Scholars and Adults sit together for meal time. Meals provided for FREE
8:30-8:45 (15 Min)	Morning Message-Large group time together on the rug. Discuss what day it is, weather, who is here/missing and what we will do today.
8:45-9:15 (30 Min)	Outside Time-Free choice on the playground
9:15-9:30 (15 Min)	Large Group-Music/Movement, Games, Stories
9:30-9:45 (15 Min)	Small Group/Planning Time- Adults lead small groups at the tables and do math, phonics, writing, fine motor, science or art activities. Scholars will then plan where they want to "work" during free play
9:45-10:50 (65 Min)	Work Time/Clean Up-Free choice centers in the classroom. Reading area, Quiet Area, Science area, House area, Art area, Block area, Writing area, or Toy area
10:50-11:00 (10 Min)	Recall/ Dismissal- Large group on the carpet with the teacher to discuss where scholars "worked" today during free choice. What they did, who they played with, what they made, etc.

PRESCHOOL SCHEDULE

MS. AMANDA'S PM CLASS 12PM-3PM

12:00-12:10 (10 Min)	Arrival-Greeting, Health Check, Wash Hands
12:10-12:30 (20 Min)	Lunch-Scholars and Adults sit together for meal time. Meals provided for FREE
12:30-12:45 (15 Min)	Morning Message-Large group time together on the rug. Discuss what day it is, weather, who is here/missing and what we will do today.
12:45:-1:00 (15 Min)	Small Group/Planning Time-Adults lead small groups at the tables and do math, phonics, writing, fine motor, science or art activities. Scholars will then plan where they want to "work" during free play
1:00-2:05 (65 Min)	Work Time/Clean Up/Recall-Free choice centers in the classroom. Reading area, Quiet Area, Science area, House area, Art area, Block area, Writing area, or Toy area
2:05-2:40 (35 Min)	Outside Time-Free choice on the playground
2:40-2:55 (15 Min)	Large Group-Music/Movement, Games, Stories
2:55-3:00 (5 Min)	Dismissal